?
Alte obiective turistice
Romos – Padurea „Dealul Calugarului”
Romos – Casa parohiala si biserica evanghelica
Urmele unei așezări neolitice: la locul numit Făgădău, la bifurcația drumurilor spre Romos și Vaidei. Pe teritoriul actual al comunei a existat o așezare omenească bine civilizată și stabilă încă din epoca bronzului. Aici a fost descoperit un celebru tezaur de bronz, din care face parte “Carul de bronz”, expus într-un muzeu din Viena.
Cioaca Grădiștei: loc în care se presupune că a existat o cetate a dacilor, care făcea parte din lanțul exterior de fortificații al capitalei Sarmizegetusa Regia. Se ajunge din Romos, pe DJ 705G, 7 km până la Romoșel, apoi încă 8 km, pe DC 48A, drum de macadam. Colina este și un minunat loc de belvedere.
Dealul Cetățuia: urmele unei alte cetăți a dacilor. Se află în imediata vecinătate a satului Romoșel. Civilizația de tip roman, instituită după cucerirea Daciei, a lăsat numeroase urme pe teritoriul comunei. Și astăzi, drumul care traversează câmpia de la nordul satului Romos este numit de localnici Drumul lui Traian.
Șanțul turcului (sau Pârâul turcului): situat în pădurea din vecinătatea satului Romos, este locul în care rămășițele armatei turcești, învinsă la Câmpul pâinii în 13 octombrie 1479, au fost distruse de locuitorii comunei. A fost răzbunarea lor, după mai bine de 40 de ani, pentru invazia din 1438, când otomanii au distrus satul și au ucis aproape toți locuitorii.